VIIME JAKSOSSA:

Jani ja kumppanit saapuivat toisen keitaan Pyramidikaupunkiin. Siellä he tapasivat kääpiö Triangulum Mensin, sekä kolme epämiellyttävää tyyppiä. Pyramidikaupungin keskuksessa sijaitsevan keitaan oli vallannut zombiarmeija, jonka Jani ja kumppanit tahtovat voittaa. Mutta heidän tapaamansa heput ovat myös hirviöiden tuhoamisesta luvassa olevan palkkion perässä...

CYBERALCHEMIST 56

PALKKION PERÄSSÄKÖ?

Mitar, Ina ja Jani juoksivat pyramidin sokkeloisissa käytävissä minkä jaloistaan pääsivät.

- Miksi me juostaan näin nopeasti? Ina kysyi.

- Että ehdimme ennen niitä tyyppejä keskusalueelle! Mitar tokaisi ja lisäsi vauhtia.

- Odota, Mitar! Jani huusi.

- Mitä? Mitar kysyi.

- Me emme pysy vauhdissasi! Sinä olet kyllä 20-vuotias ja tietenkin liikut paljon koska olet kapinallisten johtaja, mutta me olemme vain jotain 12-vuotiaita ihme tieteilijöitä (ja ihmisaseita) toisesta maailmasta, ja kaiken lisäksi vielä tässä maailmassa väsyy nopeammin! Joten miten luulet meidän pysyvän perässäsi?! Jani vaahtosi.

Kerrankin Jani keksi jotain järkevää valitusta... Ina ajatteli.

- Ai niin... hitsi kun on rasittavaa. Keksikää jotain! Käyttäkää vaikka alkemiaa ja syntetisoikaa jotain nopeuttavaa! Minulla ei ole nyt aikaa miettiä! Mitar äyskäisi ja jatkoi matkaa.

- Hän on varmaan niin tohkeissaan tästä, koska ei ole päässyt aikoihin näin pienellä porukalla suorittamaan tällaisia tehtäviä... Ina arveli ja hymyili.

- Palkkio on voimassa vain huomiseen asti, Mitar muisteli faaraon sanoja, virnisti ja nopeutti entisestään.

- Mitaar!!! Me jäämme jälkeen!!!! Jani karjui, mutta Mitar ei kuullut innostukseltaan.

Sillä välin toinen palkkion metsästäjäryhmä oli lähtenyt vastakkaiseen suuntaan ettei törmäisi Mitarin ryhmään.

- Kuule, Scorpion, olisi asiaa, Shade sanoi joukon pomolle.

- Mitä nyt? pomo, Scorpion, murahti. Hekin juoksivat nopeasti kuroakseen menetetyn ajan umpeen. He olivat menettäneet sen menemällä pidempää tietä kuin Mitar, Jani, ja Ina.

- Hankin tämän paikan kartan puhuessanne faaraolle, Shade kertoi ja näytti pientä pergamenttilappua jossa oli pyramidin pohjapiirros.

- Luoteessa on hallintokammio kuten tiedämmekin, ja keidas on keskuksessa. Nopein tie sinne hallintokammiosta on ensin itäosaan, sitten suoraan itään. Ne menivät sitä tietä.

- Ja? Scorpion kysyi. He pysähtyivät.

- Me taas menemme noin kaksi kertaa pidempää tietä, menemme ensin luoteisosasta suoraan itään, ja menemme ruokavarastoalueen läpi matkalla. Sieltä emme voi päästä, koska tie pohjoisesta keskukseen on näemmä suljettu alueen tärkeyden takia. Eli joudumme kiertämään koko matkan koilliskulmaan, josta käännymme etelään joksikin aikaa ja lopulta käännymme länteen ja pääsemme keskukseen, Shade jatkoi.

- Mitä siitä? Tiesin sen, olenhan asunut täällä, Scorpion sanoi.

- Tiesin myös, että pohjoisreitti on suljettu kuuleman mukaan.

- Meillä on paljon pidempi matka kuin niillä. Ja on olemassa melko suuri mahdollisuus, että ne ovat todella vahvoja ja vievät palkkion nenämme edestä, Shade kertoi.

- No sinunhan on hyvä puhua kun et välitä rahasta, Scorpion naurahti. - Ja sinähän olet tosi vahva! Ei meillä ole huolen häivää. Mutta, minusta tuntuu että kaksi niistä on pysähtynyt. Shine, katsotko vähän mitä siellä tapahtuu? Scorpion pyysi Shinelta.

- Hetkinen, Shine sanoi ja sekunnin ajan välkähti valonsäde. Melkein heti hän sanoi: - Joukon pomo juoksee erityisen kovalla nopeudella, kaksi muuta taas ovat pysähtyneet lepäämään. Eivät ehkä ole juoksijatyyppiä?

- Tai sitten tässä on jotain muuta. Kyllä useimmat tavalliset ihmiset ja vähän muutkin pysyisivät tuon idiootin perässä... Scorpion mietti.

- Eiköhän jatketa matkaa ja mietitä samalla, Shade sanoi ja he jatkoivat juoksuaan.

Mitar juoksi edelleen väsymättömänä. Hän oli melkein länsiristeyksessä, josta hän kääntyisi keitaalle. Käytävät olivat hyvin pimeitä lukuunottamatta seinällä olevia soihtuja. Seinillä oli myös paljon hieroglyfejä. Niissä oli kuvia ennen eläneistä ihmisistä ja heidän teoistaan.

- Aika hienoja, hän totesi ääneen. Tämä pyramidi on täynnä näitä "historiankirjoja"... tämä paikka on siis todella arvokas historiallinen muinaisesine...

Mitar huomasi risteyksen ja kääntyi siitä itään.

Jani ja Ina juoksivat hänen perässään, mutteivat lainkaan yhtä nopeasti.

- Kuinka saamme hänet muka näin kiinni? Jani ihmetteli.

- Ei hän ikuisuuksia juokse. Hän pysähtyy viimeistään päästessään keskusalueelle, eli pääsemme sinne kyllä, Ina selitti.

- Kunhan hän vain pysyttelee hengissä tuloomme asti, Jani lisäsi.

Scorpionin ryhmä, pohjoisosa; Mitar, reitti keskukseen; Jani ja Ina, luoteisosan lähistö.

Faarao istuskeli valtaistuimellaan, ajatuksiinsa vaipuneena.

Mahtavatkohan ne todella päihittää Anubiksen... ja entäs sitten RPP-2... toivottavasti se ei aktivoidu... hän mietti.

Mitarin juostua jonkin aikaa hän lopulta saapui erittäin suureen kammioon, joka oli ainakin kaksi kertaa isompi kuin se jossa he olivat tavanneet Mensin pyramidin sisäänkäynnillä. Siellä oli erittäin suuri keidas, joka ihme kyllä kukoisti edelleen vaikka zombit olivat vallaneet alueen. Katossa oli reikiä, joista kajasti valoa keitaalle.

Ympäriinsä partioi paljon mekaanisia laitteita, jotka näyttivät ulkoisesti zombeilta ja luurangoilta. Useimmat olivat vähän tavallista ihmistä isompia, mutta jotkut olivat kolmimetrisiä. Niillä oli vaihtelevan näköiset aseet, joillakin oli käsivarsissa terät, joillakin taas oli otteessa piikikäs miekka, joillakin pyssy.

- Näköjään he valehtelivat tai ovat vain liian alikehittyneitä tajutakseen että nämä eivät ole zombeja... vaan jonkinlaisia robotteja. Mutta tällaista tekniikkaa ei ole Allavassa... eikä muuten Amestrisissakaan... kuka tällaista on voinut rakentaa? Mitar mietti.

Robotit näyttivät huomanneen Mitarin ja ne lähestyivät tätä hitaasti, jotkut kävellen, jotkut rullaten telaketjuilla.

- Näköjään tappelu alkaa... Mitar huomasi ja syntetisoi piikkinuijan ja iski sillä lähintä robottia joka ei ollut moksiskaan vaan huitaisi teräkädellään Mitarin mahaa. Mitar kuitenkin väisti, sillä robottien hyökkäykset olivat melko hitaita.

- Niiden johtajan nimi on kuulemma Anubis RPP-1, Mitar muisteli faaraon sanoja.

- Tosiaan... ehkä jos romutan pääpirun, muutkin sammuvat... oli Amestrisissa olosta vähän hyötyäkin, Mitar virnisti ja hyppäsi robotin yli. Jotkut robotit olivat nopeampia, jotkut jopa lensivät. Mitar töni robotteja tieltään ja etsiskeli poikkeuksellisen näköistä konetta katseellaan. Hmm... tosin jos koneiden rakentaja on ollut erityisen ilkeällä päällä, niin pomo on samanlainen kuin muutkin... hitsi.

Hän potkaisi vettä yhteen robottiin, josta kuului hetken rätinää, se sätki, ja kaatui toimintakyvyttömänä.

- Aika heikkoja nuo loppujen lopuksi ovat, kun vain tuhoaa niiden toimintaperiaatteen, Mitar mutisi ja jatkoi kiertelyään.

Scorpion, Shine ja Shade kääntyivät juuri itäisestä risteyksestä kohti keskusaluetta. Jani ja Ina taas kääntyivät länsiristeyksestä.

- Shine, missä ne ovat nyt? Scorpion kysyi. Taas välähti valo, ja heti Shine vastasi:

- Kaksi tyyppiä ovat länsikäytävällä, ja johtaja on jo siellä. Mättää robotteja, Shine vastasi.

- Ne ovat siis robotteja eivätkä oikeita hirviöitä... hmm... Scorpion mutisi.

- Jospa he ovat käyttäneet haltioiden muinaista teknologiaa niiden luomiseen, Shade arveli.

- Enpä usko... tuo on aika kaukaa haettua. Mutta mahdollistahan se on. Joka tapauksessa tämä Anubis RPP-1 on luultavasti... Scorpion totesi.

- Aivan. Se on ensimmäinen muoto haltioiden muinaisesta superaseesta... Anubis Robotic Prototype Portion 1, Shade varmenti.

- Mutta siinä taitaa piillä jotain muutakin... Scorpion arveli.

- Mitä tarkoitat? Shade kysyi.

- En ole varma. Hei, taidamme olla perillä, Scorpion huomautti. He tosiaan olivat saapuneet keskusalueelle, keitaalle; Mitar hyppelehti etsimässä robottien pääyksikköä.

- Se tientukkija... Shine totesi.

- Aivan. Se idiootti. Ei välitetä hänestä. Etsitään vain Anubis, ei muuta, Scorpion käski ja hyppäsi erään palmun latvaan.

- Selvä, Shade ja Shine sanoivat ja hyppäsivät myös palmujen huipuille ja katsoivat ylös. - Se on luultavasti tuolla ylhäällä.

- Hyvä, Scorpion virnisti ja hyppäsi korkeammalle palmulle.

- Hei! Te! Mitar huudahti ja syntetisoi pari heittotähteä ja heitti ne Scorpioniin päin.

- Hei! Äläpäs nyt! Scorpion huudahti kaapunsa repeytyessä heittotähden takia. Alta paljastui hänen toinen kätensä, joka oli punainen kuin skorpionin pihdit, ja niitä se myös muistutti läheisesti. - Katso mitä teit kaavulleni!

- Mitä yrität? ME tuhoamme nämä robotit, ette te! Mitar huusi.

- Emme varmana häviä teille!

- Aa, olet jo tajunnut että ne ovat robotteja! Hyvä! Mutta et tiedä vielä läheskään kaikkea! Scorpion vihjasi ja hyppäsi vielä ylemmäs perässään Shine ja Shade.

- Mitä tarkoitat?! Mitar karjaisi ja hyppäsi heidän peräänsä nuija tanassa.

- Hm? Scorpion katsahti taakseen. - Shade, voitko hoidella tuon?

- En, Shade vastasi.

- Viitsisit nyt! Scorpion tokaisi.

- Selvä on... Shade myöntyi ja pudottautui Mitarin päälle, työntäen hänet maahan.

- Auts! Mitar voihkaisi ja huitaisi Shadea nuijalla, mutta Shade ei ollut moksiskaan vaikka Mitar luuli osuneensa. - Mitä...?!

- Et voi hipaistakaan minua, Shade sanoi. Mitarin nuija löi yhtäkkiä häntä itseään.

- Au! Mitä tapahtui...? Mitar ihmetteli.

- Lempinimeni paljastaa erikoisvoimani perusidean, Shade paljasti.

- Hmm... Mitar mietti ja hyppäsi pari metriä taaksepäin.

- Hyvä idea. Pako on usein paras puolustus, Shade totesi.

- Kiitos vain, Mitar kiitti ja yritti samalla miettiä miten Shade pystyi väistämään iskut liikkumatta. Jospa hän on aineeton... - Haa! Mitar otti maasta hiekkaa ja heitti sitä Shaden päälle. Hiekka näytti putoavan maahan juuri ennen kuin osui Shadeen. Tai Shade näytti menevän kauemmas sen mukaan mihin hiekka putosi. - Ahaa... Mitar mietti.

- Tajusitko ehkä nyt? Shade kysyi ja lähestyi Mitaria nopeasti ja ojensi kätensä Mitaria kohti. Yhtäkkiä Mitarin nyrkki löi hänen omaa otsaansa.

- Mitä tämä oikein...?!! Mitar ihmetteli ja kaatui yllätyksestä maahan.

- Sanotaan vaikka että olen varjo, Shade vihjasi ja astui lähemmäs.

Scorpion ja Shine hyppivät palmujen päiltä yhä vain ylemmäs, koko ajan lähemmäs kammion kattoa.

- Scorpion, Shine kysyi.

- No mitä? Scorpion kysyi.

- Tuohan on vain prototyyppi, eikö? Shine kysyi.

- Niin... on se. RPP-1 eli Robotic Prototype Portion 1, Scorpion myönsi.

- Mutta... onko olemassa valmista versiota? Shine kysyi.

- ...Muistaakseni... Scorpion mumisi.

- Mitä? Shine kysyi.

- ...tieto siitä oli vain muinaisen M'Aran haltiatutkijoilla. Kun M'Ara tuhoutui, tieto varmaankin joko tuhoutui mukana... ellei... Scorpion mutisi.

- Mitä? Shine kysyi.

- ...ellei tieto ollut myös maailman muilla haltioilla, Scorpion sanoi hienon salaperäisesti.

SEURAAVASSA JAKSOSSA:

Mitar jatkaa taisteluaan Shadea vastaan. Jani ja Ina saapuvat apuun, ja Scorpion ja Shine yrittävät tuhota Anubiksen...